Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rosettbakkels



Rosettbakkels oppskrift.
Fotograf: Mat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
100grhvetemel
1stkegg
1,5dlmelk
1tssmør, smeltet
1sssukker


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Rosettbakkels med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier189,44630,72Kcal
Protein7,0323,41gram
Karbohydrat29,6598,72gram
Kostfiber1,023,40gram
Fett4,5215,05gram
Mettet fett2,106,99gram
Salt0,130,43gram
Pris på oppskriftenKr 1,97Kr 6,56Kroner
Hele oppskriften veier333 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok i jerngryte og bruk så mye smult at kakene får god plass. Beregn ca 1 kg smult til 1 porsjon kaker. Varm fettet langsomt til ca. 175 C. Fettet er passe varmt når det bruser rundt en pinne. Kakene skal gå raskt til bunns og straks dukke opp igjen, heve seg og bli gyllenbrune på undersiden. Snu dem raskt så de blir jevnt brune. Tilsett en bit rå potet om fettet blir for varmt. Er fettet for lite varmt trekker kakene fett. Er fettet for varmt blir kakene brune utenpå og rå inni. La de stekte kakene bli avkjølt på papirhåndkle over en rist før de legges i plast.

Bland alt. La røren få stå og svelle ca. 20 minutter. Varm smulten. Dypp jernet (rosettbakkelsjern) først i smulten og deretter i røren. Pass på så røren bare kommer opp til øverste kant av jernet. Hold jernet i smulten til kakene er gylne. Ta dem forsiktig løs fra jernet med en gaffel. Denne røren må være mager for å få fine kaker.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13172)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Småkaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rosetbakkels 2.Rosetbakkels 2.
Denne retten har 169,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rosettbakkels fra Christiania.Rosettbakkels fra Christiania.
Denne retten har 162,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rosettbakkels.Rosettbakkels.
Denne retten har 189,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.