Rosinbrød


Oppskriften er middels å tilberede
Oppskriften har fått 3 poeng (av max 6) fra 1 lesere
Oppskriften har hatt 5008 lesere totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Kilder og dato

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 12840)

Ekstra info om oppskriften

Kategori: Brød
Diett/allergi: Uten melk
Land: Ukjent-opprinnelse


NB! Oppskriften Rosinbrød har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no.

Næringsinnhold pr 100 gram:
Kalorier 220,73 Kcal
Protein 5,58 g
Fett 0,99 g
Karbo 45,55 g
Pris 1,28.- kr








Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
5dlvann
50grgjær
1tssalt
0,5dlbrunt sukker
1,5dlrosiner (100 g)
7dlfint rugmel
Ca 7,5dlhvetemel (500 g)

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 32 skiver

(2 stk.)

Varm vannet til fingervarmt, og rør ut gjæren i litt av vannet. Hell over resten, salt, sukker, rosiner og rugmelet. Kna inn det meste av hvetemelet til en passe fast deig.

La deigen heve til knapt dobbel størrelse og ha den på melet bakebord. Kna den til den er glatt og smidig. Form til 2 store, runde boller. Legg dem på smurt bakeplate. La brødene få en god etterhev.

Stekes på nederste rille i ovnen ca. 45 minutter ved 175-200 C. Pensle brødene med vann når de kommer ut av ovnen.

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!