Rosinbrød


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
5dlvann
50grgjær
1tssalt
0,5dlbrunt sukker
1,5dlrosiner (100 g)
7dlfint rugmel
Ca 7,5dlhvetemel (500 g)


Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 32 skiver

(2 stk.)

Varm vannet til fingervarmt, og rør ut gjæren i litt av vannet. Hell over resten, salt, sukker, rosiner og rugmelet. Kna inn det meste av hvetemelet til en passe fast deig.

La deigen heve til knapt dobbel størrelse og ha den på melet bakebord. Kna den til den er glatt og smidig. Form til 2 store, runde boller. Legg dem på smurt bakeplate. La brødene få en god etterhev.

Stekes på nederste rille i ovnen ca. 45 minutter ved 175-200 C. Pensle brødene med vann når de kommer ut av ovnen.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 12840)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Brød
Diett/allergi: Uten melk
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 220,73 Kcal
Protein 5,58 g
Fett 0,99 g
Karbo 45,55 g
Pris 1,28.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!