Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rosmarinsorbet




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Sukkerlake:

5dlvann
200grsukker
0,5stksitron, skall og saften
2kvist(er)frisk rosmarin
1stkeggehvite


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Rosmarinsorbet med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier105,83143,75Kcal
Protein0,650,88gram
Karbohydrat24,9533,89gram
Kostfiber0,680,92gram
Fett0,230,31gram
Mettet fett0,100,14gram
Salt0,030,03gram
Pris på oppskriftenKr 1,90Kr 2,58Kroner
Hele oppskriften veier815 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Lag først sukkerlake. Press sitronsaften og skjær av det gule skallet på sitronen. Bruk ikke det hvite, det setter besk smak. Bland vann, sukker, sitronsaft, skall og rosmarinstilkene, og la det koke under omrøring i ca 10 minutter til sukkeret er oppløst. Avkjøl og sil.

Har du iskremmaskin så sett blandingen i kjøleskapet, og la den bli riktig kald. Visp eggehviten stiv, men ikke helt tørr, og bland den inn i laken. Kjør blandingen i maskinen.

Har du ikke iskremmaskin så fyll laken i en frysesikker bolle og frys den. Rør i den innimellom. Når blandingen er halvstiv, rør inn hviten. Ta den ut av fryseren 10-15 min. før servering.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8557)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Iskrem/sorbet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.