Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rotspelt rundstykker



Rotspelt rundstykker oppskrift.
Fotograf: Baker og Konditor
Årets grovis 2010
Kilde: Baker og konditor nr 9 - 2010

«Årets grovis» kom fra Kolonihagen og var et rotspeltrundstykke. «Velsmakende og fristende», konkluderte juryen.

Juryens begrunnelse var at «produktet er både velsmakende, ser fristende ut, kan brukes til mye og vil være et godt alternativ til søte boller. Pålegg er ikke nødvendig. Rotspeltrundstykkene tilfredstiller kriteriet om å være grovere enn forventet, og inneholder både speltmel og gulrøtter».
Juryens leder, politisk rådgiver fra Landbruks- og matdepartementet Ane Hansdatter Kismul, var ekstra tilfreds med at produktet er bakt med økologisk mel.


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3,5dlvann
Ca 375grspeltmel
100grspeltperler
100grknust spelt
100grgulrot
10grsalt
25grgjær
Gresskarkjerner til åstrø på toppen.


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Rotspelt rundstykker med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier183,921 949,55Kcal
Protein8,7492,64gram
Karbohydrat31,47333,58gram
Kostfiber5,8762,22gram
Fett1,2613,36gram
Mettet fett0,030,32gram
Salt0,949,96gram
Pris på oppskriftenKr 2,45Kr 25,97Kroner
Hele oppskriften veier1 060 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Legg speltperler og knust spelt i bløt dagen i forveien. Kornet vil da trekke til seg vann, bli mykt og gi fuktighet til brødet.
Bland alle ingrediensene i en bolle og kjør det i kjøkkenmaskina på lavt tempo i 2–3 min. Skru opp tempo, og kjør deigen fort i maskinen til deigen slipper bollen.
La deigen heve i ca 2 timer.
Del opp og form deigen til rundstykker.

Tips! Bruk vann på bordet og på henda så ikke deigen klistrer seg.
Beregn ca 150 g deig per rundstykke. Rundstykkene må bakes i runde former, da deigen er veldig løs. Formene bør være ca 10 cm i diameter.
La de ferdig formede rundstykkene heve i minst 45 min. før steking.
Stek rundstykkene i ca 25 minutter. Start med en temperatur på 250 grader, og skru den deretter ned gradvis til 230 grader.

• Husk å bruke økologiske ingredienser!
Kolonihagen bruker for eksempel økologisk steinmalt mel fra Holli Mølle og økologisk norsk gulrot.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Ivan Crenn, Kolonihagen Bakeri.
(Intern: 27944)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rotspelt rundstykker.Rotspelt rundstykker.
Denne retten har 183,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mjølmix.Mjølmix.
Denne retten har 232,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.