Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rugde med rugdebrød




Ingredienser

4 porsjoner

4 rugder
4 skiver spekk
1 dl kraft
1 ss smør
1 cl konjakk
2 dl fløte
8 skiver loff
smør til steking av rugdebrødet
salt
pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Fremgangsmåte:

Ribb rugdene opp til halsen, la hodet være på. Det skal flåes. Fjern øynene. Kutt av vinger ved innerste ledd og lårene ved kneleddet, og svi av eventuelle fjærrester. Ta ut tarmer og krås. Kråsen åpnes og innholdet med den innerste lærhuden fjernes. Resten av innmaten beholdes sammen med fett inne i rugda. Del kråsen i to og legg den tilbake sammen med resten av innmaten. Bøy hodet med hals bakover og stikk nebbet gjennom begge lårene, slik at disse holdes på plass. Legg en tynn spekkskive over hver av rugdene og bid dette opp med hyssing.

Legg rugdene i en ovnspanne med litt kraft i bunnen. Krydre med litt salt og pepper. Stek dem i 15 minutter.

Mens rugdene stekes, skjærer du 8 skiver loff, stikker dem runde med et passende glass og steker dem gyllenbrune i smør.

Ta ut rugdene når de er ferdige, og fjern hyssingen.

Ta innmaten ut med en teskje eller liknende. Denne finhakkes og blandes med konjakk og smør. Massen skal være helt finhakket! Krydre forsiktig med salt og pepper.

Legg to stekte loffskiver på hver tallerken. Legg en rugde på den ene skiven og den finhakkede innmaten på den andre. Ønsker du litt saus, lager du den ved å koke ut ovnspanna med fløte.

Smak til med salt og pepper, og sil sausen på tallerkenen, men ikke over fuglen eller rugdebrødet.

Fuglen skal helst spises med hendene, og sausen blir som litt "dipp" å regne. Mer skal det ikke serveres til denne retten.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8112)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fyllte vaktler.Fyllte vaktler.
Denne retten har 258,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.