Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rummebrød



Rummebrød oppskrift.
Fotograf: Brødfakta

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1literrømme (35%)
eller
6dlrumme og 4 dl surmjølk
0,75kgsmør eller margarin
Ca 850grkveitemjøl (og litt rugmjøl)
1sssirup
1stkegg


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Rummebrød med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier431,7113 795,03Kcal
Protein4,41140,92gram
Karbohydrat21,01671,36gram
Kostfiber0,9028,76gram
Fett36,471 165,38gram
Mettet fett23,01735,27gram
Salt0,3410,85gram
Pris på oppskriftenKr 5,11Kr 163,29Kroner
Hele oppskriften veier3 195 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Med kornåker, ei høne og ei ku, var du sikret de viktigste ingrediensene i denne tradisjonsrike oppskriften. Et produkt med landsdekning, men hvor det finnes like mange varianter på oppskriften som Norge er langt. Hva er din variant?

La smøret stå framme til det er mjukt, kna det inn i mjølet. Bland inn rumme, egg og sirup. Elt deigen godt saman og la den stå kaldt til neste dag. Vil ein ha magrare rummebrød, kan ein erstatte noke av rummen med surmjølk.
For utbaking kan det vera lurt å lage deigen i fine sprekkfrie emner som ein let stå kaldt. Ta eit og eit emne og kjevle tunt ut som til flatbrød. Dryss over sukker og kjevle det nedi. Steik på middels varm takke.
Brett leiven i 4 og heng den over ei bakstefløy til avkjøling. Sukkeret på leiven vil smelte og gje lysebrune karamellaktige roser. Somme drysser sukker på etter at leiven er snudd på takka.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Brødfakta
(Intern: 2235)
Kategori: Brød
Diett/allergi: Uten gjær
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rummebrød.Rummebrød.
Denne retten har 431,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 36,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.