Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rundstykker. bagetter og horn



Rundstykker, bagetter og horn oppskrift.
Fotograf: Melk.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
0,5pakkefersk gjær
3dllunken melk
0,5tssalt
1tssukker (kan sløyfes)
2ssolje
3dlsammalt hvete, grov
Ca 4,5dlhvetemel , siktet


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Rundstykker. bagetter og horn med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier232,101 815,49181,55Kcal
Protein8,1763,916,39gram
Karbohydrat37,79295,5929,56gram
Kostfiber4,5135,283,53gram
Fett4,3634,103,41gram
Mettet fett0,453,520,35gram
Salt0,483,770,38gram
Pris på oppskriftenKr 1,49Kr 11,65Kr 1,17.-
Hele oppskriften veier782 totalt782 pr porsj78 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 10 rundstykker

Oppskriften gir ca 10 rundstykker eller 5 baguetter eller 8 horn. Ønsker du mange rundstykker, kan du lage dobbel porsjon av oppskriften, men behold samme mengde gjær.

Smuldre gjæren i en bakebolle. Hell den lunkne melken over gjæren og rør. Tilsett salt, sukker og olje. Rør inn det grove melet. Tilsett resten av melet litt etter litt, til deigen blir jevn og smidig. Den skal ikke henge fast i redskap eller bakebolle. Dekk til med plast og la den heve til cirka dobbel størrelse.

Elt den ferdighevede deigen litt og trill den til en jevn pølse. Del pølsen i like store deler. Trill glatte, sprekkfrie rundstykker eller avlange baguetter. Legg dem på bakepapir på en bakeplate. Dekk til med plast eller et kjøkkenhåndkle og la de heve ca ½ time på et lunt sted. Dusj eller pensle med vann like før de settes i ovnen. Stekes midt i ovnen på 240 °C i ca 10 minutter. Avkjøles på rist.

Fremgangsmåte for horn
Form hele deigen til en stor bolle. Kjevle deigen ut til en stor leiv. Del leiven i åtte like store snipper med et pizzahjul eller kniv. Når du skal rulle hver enkelt bit sammen til et horn, starter du å rulle fra det bredeste. Legg hornene på bakepapir på en bakeplate. Dekk til med plast eller et kjøkkenhåndkle, og la hornene heve.
De er ferdig hevet når du med et lett fingertrykk på hornene ser at fingertrykket forsvinner. Dusj eller pensle med vann like før du setter dem i ovnen. Stekes på 240 °C midt i ovnen i 8 - 10 minutter.

Tips:
Du kan godt tilsette deigen litt solsikkekjerner, sesamfrø, krydder (basilikum, oregano, timian) eller presset hvitløk (1 - 2 fedd).

Du kan også godt bruke én pakke tørrgjær istedenfor fersk gjær. Da blander du tørrgjæren i melet før du rører melet sammen med melken.

Fylte horn er også kjempegodt. Du kan f eks ta noen gulostskiver og litt krydder på "snippen" før du ruller den sammen. Pizzafyll smaker også godt inni

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 25578)
Tilberedningstid: 60 min +
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fastelavensboller 5.Fastelavensboller 5.
Denne retten har 305,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tomat- og chèvre brød.Tomat- og chèvre brød.
Denne retten har 210,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hveteboller fra Hanna Eliassen.Hveteboller fra Hanna Eliassen.
Denne retten har 276,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Festkledde boller.Festkledde boller.
Denne retten har 282,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Landboller.Landboller.
Denne retten har 215,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hasselnøtt rundstykker.Hasselnøtt rundstykker.
Denne retten har 252,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Safranroser med kanel.Safranroser med kanel.
Denne retten har 305,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Briocher (Gjærboller).Briocher (Gjærboller).
Denne retten har 373,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Boller/rundstykker kaldhevede.Boller/rundstykker kaldhevede.
Denne retten har 229,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fastelavensboller 3.Fastelavensboller 3.
Denne retten har 326,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vørterbrød 4.Vørterbrød 4.
Denne retten har 243,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rundstykker, baguetter eller horn.Rundstykker, baguetter eller horn.
Denne retten har 244,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Snadderboller.Snadderboller.
Denne retten har 347,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sukkerboller med kesam.Sukkerboller med kesam.
Denne retten har 239 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kanel og rosintoast.Kanel og rosintoast.
Denne retten har 266,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.