Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ryfylke-dravle




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
10litermelk
10stkegg
1,5literkulturmelk
2,5dlrømme
1kgsukker
1pakkekanel, hel
2,5dlsøt fløte


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ryfylke-dravle med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier102,46467,54Kcal
Protein3,3915,47gram
Karbohydrat11,4552,25gram
Kostfiber0,582,65gram
Fett4,6621,26gram
Mettet fett2,8913,19gram
Salt0,100,45gram
Pris på oppskriftenKr 2,28Kr 10,40Kroner
Hele oppskriften veier13 689 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ryfylke-dravle er en eldgammel rett som man som regel spiste med lefser til, og da som oftest til høytider.

Melk og kanel kokes i ca 2 timer eller til melken er lys brun. Pisk 7 egg lett sammen med kulturmelken, rømme, 1 ss hvetemel og halvparten av sukkeret. Hell blandingen i gryten og bland godt. Rør ikke i gryten mens melken sprenger seg. La dravlen småkoke uten røring i 2-3 timer eller til dravlen er kamellbrun.

Lag jevning. Ta av 0,5 liter myse og avkjøl den. Pisk 3 egg og resten av sukkeret sammen med den avkjølte mysen. Hell i mel til jevningen blir så tykk som en pannekakerøre. Ta dravleklumpene ut av gryten, rør jevningen på, kok til det ikke er jevningssmak. Ha dravleklumpene tilbake i gryten og smak til med sukker. Ha fløten i til slutt og gi et oppkok.

Ryfylke-dravle har konsistens nærmest som en tykk suppe når produktet er ferdig, men stivner når dravlen er kald.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13890)
Kategori: Forrett
Land: Norge
Fylke: Rogaland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Crêpes Suzette.Crêpes Suzette.
Denne retten har 171,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.