Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rype for en Gelius




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkryper
1dashsmør til steking
1dashsalt
1dashpepper

saus

0,3literrypekraft
Noen einerbær
0,75dlseterrømme
50grsmør
litt salt

Potetstappe de Luxe

300grmandelpotet
2dlkremfløte
1sssmør
1dashsalt
1dashpepper
Noen flak trøffel hakkes i eller brukt stekthakket steinsopp


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Rype for en Gelius med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier164,14712,63Kcal
Protein11,3749,36gram
Karbohydrat2,5210,94gram
Kostfiber0,200,87gram
Fett12,0252,19gram
Mettet fett6,8529,74gram
Salt0,381,64gram
Pris på oppskriftenKr 10,94Kr 47,50Kroner
Hele oppskriften veier1 737 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrell poteter og kok dem møre i usaltet vann. Sil vannet av og damp potetene tørre. Tilsett smøret. Spe med fløten litt etter litt og mos alt til en luftig puré. Rør inn trøffelhakk (sopp) og smak godt til.

Kok opp kraften med einerbær. La det småkoke godt sammen. Sil ut einerbær. Pisk inn seterrømme og smør mens kraften koker. Smak godt til. Slå sausen over brystet på tallerkenen ved servering.

Flå og rensk ryper. Klipp av brystpartiet og ta av lårene pent. Brun lårene godt, salte og pepre. Brun brystene noen minutter i panne. Krydre med litt salt og pepper, og sett bryst og lår i stekeovnen på 225 gr varme. Bryst trenger 6-7 minutter, lårene mer tid. La alt få hvile slik at kjøttsaftene fordeler seg i hele stykket.

Skjær brystet av benet og server straks på varme tallerkener.
På Gamle Raadhus serveres rype og saus med pannestekt kvæde eller pære i båter, krutonger med rypelever (en god postei) og den herlige potetstappen!

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 24007)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.