Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rype med Savoykål. rotgrønnsaker og tyttebær




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
8stkrypebryst
klaret smør til steking

Saus

3sstørka steinsopp
2sstyttebær
4dlportvin
2stkløk i båter
kremfløte eller matfløte
salt og pepper


Annonse


Næringsdeklarasjon for Rype med Savoykål. rotgrønnsaker og tyttebær med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier119,30491,99Kcal
Protein12,5551,76gram
Karbohydrat4,2117,36gram
Kostfiber0,461,90gram
Fett2,7811,46gram
Mettet fett0,672,76gram
Alkohol3,76 %
Salt0,140,57gram
Pris på oppskriftenKr 44,11Kr 181,91Kroner
Hele oppskriften veier1 650 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Start med sausen. Ha sopp og vin i en kjele og la det trekke på svak varme under lokk ca 3/4 time. Tilsett tyttebær det siste kvarteret. Tilsett løk og kok opp. Slå i godt med fløte og kok videre i ca 15 minutter. Smak godt til med salt og pepper. Sil sausen. Når rypene er flådd og renset, skjæres brystene ut med en skarp kniv. Varm en god panne med klaret smør.
Stek brystene med skinnsiden ned ca 1/2 minutt. Snu og stek videre, husk å snu ofte. Det holder med 4 minutter. Så får rypebrystene ligge i restvarmen et minutt til.
Tas ut av pannen og får hvile noen minutter før du skjærer dem i tykke skiver.
Serveres med kokte mandelpoteter med persille, rosenkål med bacon og et tyttebærdryss over til slutt. Bedre blir det knapt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 28861)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Jensens Spesial Rype.Jensens Spesial Rype.
Denne retten har 137,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.