Rype med trekt pære

Ingredienser

rype

Viltkremsaus:
sukker
bringebæreddik
kraft
fløte
rømme
smør

Tilbehør:
4 dl vann
100 g knuste tyttebær
150 g uraffinert sukker
4 faste pærer


Annonse

Fremgangsmåte:

Legg rypene i en kasserolle med rist i bunnen. Hell i vann og dampkok rypene i 4-5 minutter. Avkjøl rypen og skjær ut de to brystfiletene. Legg de på et stekebrett og varm opp til 225 C. Sett filetene i ovnen 3-4 minutter.

Ta bein og rester av kjøttet i en gryte og slå vann over og la det koke i en gryte ca 1 time.

Bruk kraften som grunnlag til viltkremsausen. Brun først sukker i en panne, hell i bringebæreddik samt kraft fra rypebeina, og la det få et lite oppkok. hell deretter i fløte og rømme og la det koke litt til. Ta litt kaldt smør i sausen like før servering.

Kok opp vann, bær og sukker. Skrell pærene og del hver i 6-8 båter. Ta ut kjærnehusene og legg pærebåtene i laken. Lag et lokk av smørpapir som legges helt ned på pærene, og la det trekke i ovnen ca 20 minutter. Avkjøl laken, men varm opp tyttebæra før servering.

Server på en seng av ristet sopp og spinat sammen med rosenkål. Hell viltkremsausen over og server den trekte pæren og potet ved siden av.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 4455 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3,7 poeng totalt (av max 6) fra 3 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 12186)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!