Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rypebryst med portvinsaus og kremede grønnsaker




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stkflådde rypebryst med bein
1ssrips- eller rognebærgelé
1ssrips- eller rognebærgelé
1dlportvin
1ssgod sennep
8dlvilt- eller rypekraft
1dlkremfløte
1ssmaizena
1dashsalt
1dashpepper
1dashsmør til bruning

Grønnsaker:

4stksjalottløk
2stkgulrøtter
0,5stksellerirot
100grkålrot
0,5stkbroccoli
1dlhvitvin
0,5literkremfløte
1kvist(er)frisk timian eller 1/2 ts tørket
revet muskat
1tssmør


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Selleri
Sennep


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Rypebryst med portvinsaus og kremede grønnsaker med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier120,66875,72Kcal
Protein4,5533,02gram
Karbohydrat3,2223,37gram
Kostfiber0,695,01gram
Fett9,1766,55gram
Mettet fett5,6440,93gram
Alkohol0,81 %
Salt0,423,03gram
Pris på oppskriftenKr 13,72Kr 99,58Kroner
Hele oppskriften veier2 903 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Lag først sausen: Kok opp god viltkraft og la den koke inn til den blir kraftig og god. Tilsett fløte, portvin, gelé og sennep. Jevn sausen med litt maisenna. Hold den varm.

Krydre rypebrystene med salt og hvit pepper. Pensle dem med smeltet smør, og stek dem i ovn ved 200 C i 8-10 minutter. La dem hvile mens du lager grønnsakene.

Rens og vask alle grønnsakene. Kutt dem i terninger. Broccolien deles i små buketter, sjalottløken grovhakkes.

Forvell grønnsakene i to minutter og avkjøl i kaldt vann.

Fres løken i litt smør i en kjele og kok inn med hvitvin.

Ha fløten i kjelen og kok til den tykner.

Tilsett grønnsakene og kok til alt er mørt og stuingen passe tykk.

Smak til med salt, hvit pepper og en anelse revet muskat.

Sett rypebrystene tilbake i ovnen i ca 5-6 minutter ved 200 C.

Løsne bryststykkene forsiktig fra brystbeinet, del dem i to på skrå og legg dem på fat med grønnsaker. Anrett sausen for seg og server med kokte eller bakte poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12206)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.