Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rypebryst med rypepostei og kreklingsaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3stkryper med innmat
200grskogsopp
6tynn(e) skive(r)bacon

Postei:

150grviltkjøtt
150grspekk
100grkyllinglever
2dlfløte
1stkegg
5clkonjakk
0,5tstimian
1tssalt
0,5tspepper

Saus:

6dlkraft fra vilt eller rype
0,5stkløk, finhakket
0,5stkpurre
0,5stkgulrot
1stklaurbærblad
1kvist(er)timian
3dlkrekling vin (Nordkapp fra Arcus)
1dlknust kreklingIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
50grsmør og 50 g mel til jevning


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Rypebryst med rypepostei og kreklingsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier159,89871,71Kcal
Protein11,1260,63gram
Karbohydrat1,488,07gram
Kostfiber0,311,69gram
Fett10,7258,44gram
Mettet fett3,0316,52gram
Alkohol1,77 %
Salt0,552,99gram
Pris på oppskriftenKr 13,99Kr 76,27Kroner
Hele oppskriften veier3 271 gr totalt gram

Fremgangsmåte:



Flå og del rypene i lår og bryststykker. Kutt alt kjøtt fra lårene og ta vare på innmaten (krås, hjerte og lever).

Start så med posteien: Kutt viltkjøtt, kyllinglever, innmat, spekk og kjøtt fra rypelårene i små biter. Kjør alle ingrediensene til posteien i en hurtigmikser til en glatt masse. Smak på den. Den skal smake kraftig.

Fordel massen i små, smurte kaffekopper eller posteiformer og stek posteien i vannbad i ovn ca 150 C i 30 minutter.

Sausen lager du ved å frese grønnsakene, som er kuttet i små terninger, sammen med krydder i en passe gryte.

Slå over kreklingvin og ha i bærene. Kok dette i ett minutt førdu tilsetter viltkraften La alt koke forsiktig i 30 minutter.

Lag jevning av smør og mel, sik kraften over jevningen og la sausen koke i 15 minutter.

Rypebrystene krydres med salt og hvit pepper og brunes i panne. Stekes ved 180 C i ca 12 minutter eller til de er pent rosa.

La dem hvile mens du steker sopp og bacon. Krydre soppen med litt salt og pepper, og sprøstek baconskivene.

Skjær brystfiletene forsiktig av beinet. Del dem i pene skiver.

Ta posteien ut av koppene. Legg en skive bacon over hver porsjon med rypekjøtt og legg posteien på toppen.

Plasser sprøstekt sopp rundt og server med saus og gjerne råstekte poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12218)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.