Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rypebryst på eple- og byggrynsalat



Rypebryst på eple- og byggrynsalat oppskrift.
Fotograf: Melk.no
Her presenterer vi en hovedrett med smaker fra Østlandet. Oppskrift av Charlotte Mohn.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkrype

Saus:

Ca 6dlhelmelk
0,5stkgulrot
0,25stkknollselleri (sellerirot)
0,25stkløk
1dlrødvin
80grtørket sopp (skogsopp)
1dlkremfløte
Ca 2sscrème fraîche
Ca 2dråpe(r)sukkerkulørIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
smake til med nykvernet salt og pepper
100grbyggryn
2stkeple
0,5stkrødløk
0,5stksitron
1ssolivenolje
2sstimian, frisk og finhakket
nykvernet salt og pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Rypebryst på eple- og byggrynsalat med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier130,41734,88Kcal
Protein10,0756,75gram
Karbohydrat8,5147,95gram
Kostfiber1,548,68gram
Fett5,5431,22gram
Mettet fett2,5214,20gram
Alkohol0,45 %
Salt0,080,43gram
Pris på oppskriftenKr 16,48Kr 92,87Kroner
Hele oppskriften veier2 254 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bein ut rypebrystene og legg rypebrystene til side.

Saus:
Brun skrogene i smør. Legg dem i en gryte og tilsett melk. Ha i terninger av grønnsaker, løk og tørket skogsopp. Kok opp, skum av og la trekke forsiktig i 45-60 min. Sil kraften.
Kok inn rødvin til halv mengde. Tilsett fløte og la det koke inn til sausen begynner å tykne. Sil sausen. Smak til med innkokt rødvin, crème fraîche, salt og pepper. Ha i noen dråper sukkerkulør til sausen får ønsket farge.
Brun rypebrystene raskt i smør ved sterk varme. Sett de til side.

Kok byggryn etter anvisningen på pakken og avkjøl. Del eplene i små terninger. Bland gryn, epler og hakket løk. Lag dressing av sitronsaft, olje og timian. Smak til med salt og pepper. Bland inn dressingen i byggryn, eple og rødløk.

Varm rypebrystene før servering i forvarmet ovn på 200 °C eller på damp i ca 2 – 3 minutter. Rypebrystene skal være gjennomvarm med en rosa kjerne. Kjernetemp 58 °C.
La de hvile i noen minutter før brystet skjæres opp og anrettes på tallerken.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 26905)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rypebryst på eple- og byggrynsalat.Rypebryst på eple- og byggrynsalat.
Denne retten har 130,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.