Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rypebuljong




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkribbet eller flådd rype med innmat
bein og skrog fra 2 ryper
2stkbuljongterninger
1stkløk
1stkgulrot
0,5stkpurre
Ca 2,5kvist(er)persille
10stkhel hvit pepper
1stklaurbærblad
1sseinebærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1dashsalt

Grønnsaker til suppen:

1stkgulrot
0,5stksellerirot
1stkpurre
1stkpersillerot

Krutonger:

150grleverpostei, god
2stk storfinhakkede sjampinjonger
finhakket innmat fra rype
1sssmør
0,5dlfløte
4skive(r)spiralloff eller halve skiver av formloff


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Selleri
Spor-av-fisk
Spor-av-gluten
Spor-av-melk
Spor-av-selleri
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Rypebuljong med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier136,69517,56Kcal
Protein9,3335,33gram
Karbohydrat8,7333,06gram
Kostfiber1,585,98gram
Fett6,8125,79gram
Mettet fett3,1812,04gram
Salt1,214,57gram
Pris på oppskriftenKr 9,73Kr 36,84Kroner
Hele oppskriften veier1 515 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Del rypa i fire deler, ta vare på innmaten. Kutt skrogene opp i mindre biter med saks eller kniv. Brun bein og rypestykkene i en romslig gryte. Slå kaldt vann i gryta til alt er dekket, kok forsiktig opp og skum av.

Tilsett grønnsakene kuttet i terninger sammen med krydder, buljong og salt. La buljongen koke forsiktig i 3 timer.

Sil buljongen og ta vare på rypekjøttet. Grønnsakene er så utkokte at de bare kan kastes.

Vask og rens grønnsakene til buljongen. Kutt i pene strimler.

Rens også kjøttet fra rypa som kokte i buljongen og kutt et i små biter. Ha grønnsaker og rypekjøtt i buljongen og gi det hele et oppkok. Hold varmt mens du lager krutongene.

Finhakk rypeinnmaten og sjampinjongene og brun dette godt i en passende gryte eller panne. Krydre med litt salt og pepper.

Tilsett fløten og leverpostei i små stykker. Varm alt forsiktig til en smørbar masse. Hold varmt mens du steker loffskivene pent brune i smør.

Smør den varme posteimassen på skivene og server sammen med suppen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12219)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Suppe
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.