Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rypegryte




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stkrensede. oppdelte ryper,
hjerte,
krås og
lever og
1dashsmør til bruning.

Saus:

60grsmør
60grhvetemel,
5dlkraft,
litt kreklingsaft
2,5dlseterrømme.


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Rypegryte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier153,08929,00Kcal
Protein15,8796,31gram
Karbohydrat2,1112,81gram
Kostfiber0,080,49gram
Fett9,0054,62gram
Mettet fett4,3926,64gram
Salt0,342,07gram
Pris på oppskriftenKr 14,28Kr 86,66Kroner
Hele oppskriften veier2 428 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Lag en fyldig saus av smør og mel som brunes godt før den spes med kraft, saft og til slutt rømme. La sausen koke mens rypekjøttet brunes lett. Del brystfiletene i to, brun bryst, lår og innmat i smør. Legg kjøttet i sausen og la det trekke i ca. 10 minutter. Kjøttet skal være rosa inni.

Smak til med salt og vin, legg retten på fat og dryss over skogsbær på toppen. Server kokte mandelpoteter til denne retten.

Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen Utgitt av Landbruksforlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Landbruksforlaget
(Intern: 18403)
Kategori: Gryterett
Land: Norge

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rypekylling i fløtesaus.Rypekylling i fløtesaus.
Denne retten har 199,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.