Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ryper




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkryper
2skive(r)spekk, tynne
2sssmør
5dlvann
1,5tssalt

Saus:

1sssmør
2ssmel
4dlsjy
2dlrømme
1dashsalt
1dashpepper
Pynt:
salat
persille
tomat


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ryper med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier137,89697,96Kcal
Protein9,5748,44gram
Karbohydrat0,974,91gram
Kostfiber0,030,15gram
Fett10,6353,81gram
Mettet fett4,4522,52gram
Salt0,874,41gram
Pris på oppskriftenKr 9,13Kr 46,21Kroner
Hele oppskriften veier2 025 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Såfremt rypen ikke er kjøpt gryte-ferdige må rypene ribbes først. Skjær av hodet og lag en åpning ved halsen så vi får ut luftrøret og kråsen. Skjær rundt endetarmen, stikk to fingre inn og ta ut innmaten.

Vask rypene godt og tørk dem. Legg spekkskivene på brystet og bind rypene opp.

Brun smøret i gryten og legg rypene i med brystet ned. Brun rypene på alle sider og brun innmaten med den siste tiden.

Kok opp vannet, hell det over og dryss på salt. Kok rypene til de er møre ca 1 1/2 time.

Saus: Brun smør og mel; sausen skal være lys brun. Spe med sjyen og ha rømmen i til slutt. Smak til med salt og pepper og la sausen koke 5 min. til.

Del rypene i to langs rygg og bryst. Hakk innmaten og ha den i sausen.

Legg rypene på et fat sammen med erter. Hell litt saus over rypene. Resten av sausen serveres ved siden av sammen med poteter og tyttebær.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12189)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Jensens Spesial Rype.Jensens Spesial Rype.
Denne retten har 137,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.