Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ryper i fløtesaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3stkryper
3ssMargarin
3dlvann
1dashsalt
1dashpepper
Ca 9stkeinerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
3dlfløte
Ca 3,5skive(r)brun ost
3sshvetemel
1dlmelk


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ryper i fløtesaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier174,101 164,21Kcal
Protein14,7198,37gram
Karbohydrat2,3315,58gram
Kostfiber0,050,33gram
Fett11,7678,64gram
Mettet fett5,3135,51gram
Salt0,181,23gram
Pris på oppskriftenKr 13,40Kr 89,61Kroner
Hele oppskriften veier2 006 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Beregn en rype pr. person. Ryper må henge luftig og kjølig i noen dager til mørning. Dersom du har flere ryper enn du har bruk for til middag, kan de dypfryses med fjør og innmat. Beregn ca. ett døgn til opptining. Rypene kan ribbes eller flås. Det enkleste og raskeste er å flå dem. Ta ut innvoller. Ta vare på hjerte, lever og krås. Pass på å plukke ut alle hagl.

Del rypene i bryststykke, vinger og lår. Brun ryper og innmat i margarin i gryte på middels sterk varme. Ta opp bryststykkene og leveren. Tilsett vann, salt, pepper og einerbær i gryta. La det trekke under lokk i 30 minutter. Legg i rypebrystene og la dem trekke med i 20 minutter. Snu bryststykkene av og til. Tilsett fløte og ost. La det hele trekke i 15 minutter til. Ta opp rypebrystene.

Jevn sausen med hvetemel utrørt i melk. La sausen koke i 5-10 minutter. Sil sausen. Smak til med salt og pepper. Del hvert bryst i to langs brystbeinet. Kjøttet skal gjerne være grårosa.

Anerett rypebrystene med leveren. Hell litt saus over. Server resten av sausen i sausenebbe. Erter, rosenkål og gulrøtter er godt følge til ryper, mandelpoteter likeså. Tyttebær eller rognebærgele hører med.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12190)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rypebryst på eple- og byggrynsalat.Rypebryst på eple- og byggrynsalat.
Denne retten har 130,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.