Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ryper m/kreklingsaus fra Alta




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 3,5stkryper,
1dashsmør til steking.

Kreklingsaus:

0,5literrypekraft,
2dlkrekling (bær),Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1dlfløte,
100grsmør,
2tsmaisenna til jevning.


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ryper m/kreklingsaus fra Alta med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier150,25781,68Kcal
Protein15,8382,36gram
Karbohydrat0,603,12gram
Kostfiber0,010,05gram
Fett9,3948,85gram
Mettet fett4,7224,56gram
Salt0,341,77gram
Pris på oppskriftenKr 14,29Kr 74,34Kroner
Hele oppskriften veier2 081 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Flå og rens rypene og klipp av brystpartiet. Brun bryststykkene litt i pannen og krydre med salt og pepper. Sett dem deretter i stekeovnen ved 225 °C i ca. 7 minutter før du tar dem ut og lar dem stå og hvile litt. Skjær så brystene av beina og server dem på varme tallerkener med kreklingsaus, grønnsaker og nykokte poteter.

Kreklingsaus
La kraften og kreklingen småkoke i ca. 20 minutter. Sil så bærene bort, pisk inn fløten og smøret mens kraften koker og smak til med salt. Rør til slutt melet ut i kaldt vann og ha jevningen i sausen.

Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen Utgitt av Landbruksforlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Landbruksforlaget
(Intern: 18391)
Kategori: Ovnsrett
Land: Norge
Fylke: Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.