Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Søtpotet og mangoterte




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
250grhvetemel
0,5tssalt og 3/4 ts sukker
100grkokosolje
1stkegg
2ssepleeddik
Ca 3,5ssvann, iskaldt
1dashsmør til formen

FYLL:

300grkokte søtpoteter
200grmango
1,5dlkremfløte
175grbrunt sukker
6stkegg, 1 sitron
0,75tsvaniljesukker
1knivsoddrevet ingefær


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Søtpotet og mangoterte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier242,96331,65Kcal
Protein5,267,18gram
Karbohydrat26,2335,80gram
Kostfiber1,261,72gram
Fett12,7217,36gram
Mettet fett5,717,79gram
Salt0,340,47gram
Pris på oppskriftenKr 3,89Kr 5,31Kroner
Hele oppskriften veier1 638 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bland mel, salt og sukker. Elt mel, kokosolje, egg, eddik og isvann raskt sammen til en deig. Form til en ball, pakk i plast og la den hvile i kjøleskap minst en time. Skrell potetene og skjær i biter. Trekk skinnet av mango, fjern sten og skjær kjøttet i biter. Ha det i en kasserolle og la det koke opp. La det renne godt av i en sikt. Bland fløte, sukker, vanilje og krydder. Kjør potet/mango i en food processor og bland det inn.

Forvarm stekeovnen til 180 gr varme. Smør en 25-26 cm stor paiform. Kjevle deigen ut (mellom to lag plast folie) eller på lettmelet bakebord, til en rund leiv 26-27 cm. Fjern evt. folien og kle formen med deigen. Klem godt til langs kanten. Prikk i deigen, tett i tett med gaffel. Fordel fyllet i tertkallet og stek den midt i den varme ovnen ca 25 minutter. Avkjøles. Server terten pyntet med mango og jordbær sammen med en mørk, kraftig sjokoladekake.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Annies Gjestekro
(Intern: 16294)
Kategori: Pai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.