Søtt svenskt brød Glutenfri


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
0,5literkald melk
0,5litervarmt vann
50grgjær
50grhakkede mandler (1 pose)
100grhele solsikkefrø
40grsesamfrø
2tssalt
3dlbrun farin
750grjyttemel


Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 32 skiver

Den kalde melk og det varme vann Blandes sammen i en skål , først i en mindre porsjon (et par kopper) Gjæren røres ut i den mindre porsjon vann/melk mandler, solsikkefrø og sesamfrø blandes i skålen Resten av væsken tilsettes

Salt, brun farin og jyttemel røres sammen i skålen med en miksmaster, til det hele ligner sandkakedeig. Deigen hviler i 5 minutter og piskes deretter i 1 minuts tid. . Has i 2 oljesmurte former drysset med mel eller knust Cornflakes, Str. 1,5 liter til kanten Deigen jevnes ut med en deigskraber til den er jevn,
Drysses evt. med frø Hever i ovnen i 45 minutter ved 40° til det akkurat når kanten. Skru opp til 200° og bak brødet i ca.1 time.
La brødene kjøle av i formen i 10 minutter.

Tåler frysning, hvis det når så langt!!


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 22733)
Kategori: Brød
Diett/allergi: Glutenfri
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 209,96 Kcal
Protein 5,26 g
Fett 5,02 g
Karbo 34,29 g
Pris 3,57.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!