Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Safting




Ingredienser

vannmengde pr. kg bær:
bringebær 1 dl
kirsebær 3 dl
rips 4 dl
solbær 4 dl
tyttebær 3 dl
blåbær 1 dl

til 1 liter saft:
300-400 g sukker



Annonse


Fremgangsmåte:

Bær til saft må være fullmodne. Da får vi mest saft, og smaken blir finest. Man kan lage saft av en enkelt sort bær, eller blande flere sorter.

Vask bærene og ta bort de mugne og råtne. Det er ikke nødvendig å rense bærene for stilker.

Kok bær og vann ved svak varme. La dem trekke under lokk til de har saftet seg godt. De har da falt sammen og har skiftet farge, men de bør ikke koke i stykker.

Vri silklede opp i kokende vann, hell bærmassen i og sil saften fra. La bærene stå et par timer, men ikke så lenge som til neste dag. Det går ut over C-vitaminet.

Bærene kan også dampsaftes uten vann.

Mål saften, kok den opp og la den koke ca 5 minutter under lokk.

Tilsett sukker. Vi trenger mest sukker hvis oppbevaringsrommet ikke er helt godt. Gi det et raskt oppkok av skum.

Fyll saften på rene, varme flasker. Kork dem etterhvert. Ha lakk eller parafin over korkene.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9454)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Saft
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rognebærsaft 2.Rognebærsaft 2.
Denne retten har 98,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.