Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Salat à la bouillabaisse




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grbreiflabbfilet
300grsteinbitfilet
400grfersk uerfilet
1,5litervann
2stkfiskebuljongterninger
1tsfennikelfrø
1feddhvitløk
2stk stortomater
1 suppekvast (persillestilk, timian og laurbærblad bundet sammen)
1ssakevitt eller gin
2stkfennikelknoller
500graspargesbønner
12stkcherrytomater

Rouille:

3feddhvitløk
1knivsoddsafran
1krmCayennepepper
1knivsoddsalt, grovt
2stkeggeplommer
2,5dlolivenolje
4ssinnkokt fiskekraft


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Salat à la bouillabaisse med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier81,72458,77Kcal
Protein5,2829,64gram
Karbohydrat1,739,71gram
Kostfiber0,372,08gram
Fett5,8232,67gram
Mettet fett0,905,05gram
Alkohol0,08 %
Salt0,170,96gram
Pris på oppskriftenKr 7,62Kr 42,78Kroner
Hele oppskriften veier4 491 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok opp vannet med fiskebuljongterningene, hvitløk, fennikelfrø, suppekvast, tomater skåret i båter, og akevitt eller gin. Kok kraften i 20 minutter. Sil og press så mye av hvitløken og tomatene gjennom silen som mulig.

Lag rouillen mens kraften koker: Bland hvitløk, kajennepepper, safran, salt og eggeplommer i hurtigmikser. Spe med oljen litt om gangen, som til majones.

Del aspargesbønnene i to, og kok dem knapt møre i lettsaltet vann. La dem renne godt av. Rens og finsnitt fennikelen. Ta vare på det grønne.

Skrap skinnet av ueren ekstra godt. Skjær all fisken i små porsjonsstykker. Kok den i den silte kraften: breiflabben i omkring 8 minutter, steinbiten og ueren i 5 minutter. Ta fisken opp.

Mål opp 4 dl av kraften. Kok inn til det halve. Avkjøl og rør den i rouilllen.

Bland fisk, bønner og fennikel i en stor bolle. Del cherrytomatene, og legg dem i salaten. Legg på det grønne fra fennikelen, drypp eventuelt litt olje over, og server rouillen ved siden av.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6724)
Kategori: Salat
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.