Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Salat av asparges. artiskokk og bakte rabarbra




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
0,5bunt(er)asparges
1boks(er)artiskokkhjerter
0,5bunt(er)bladselleri
100grmizuna
5stang(stenger)rabarbra

Dressing:

3ssolivenolje
1sssitronsaft
1ssmørk farin


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Salat av asparges. artiskokk og bakte rabarbra med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier59,30146,62Kcal
Protein1,333,29gram
Karbohydrat4,7111,65gram
Kostfiber1,734,28gram
Fett3,528,70gram
Mettet fett0,471,16gram
Salt0,020,06gram
Pris på oppskriftenKr 7,76Kr 19,19Kroner
Hele oppskriften veier989 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rengjør rabarbraene og skjær dem i tynne skiver, gjerne diagonalt.
Fordel dem på en bakerist, det kan ta litt tid, da skivene har det med at falle igjennom, men med litt tålmodighet kan det la seg gjøre.
Bak dem i ovnen ved 150°C i ca. 1 time.
De må ikke ta farge, men de skal helst ha tørre kanter. En varmluftsovn er best, men har man en alminnelig ovn, kan man la ovnsdøren stå litt på klem under tørringen. Rist ingrediensene til dressingen sammen.
La den stå og trekke, men rist av og til. Rengjør og skrell aspargesene og skjær dem i halve. Blancher dem i lettsaltet vann i ca. 5 minutter.
Ta dem opp og ha dem i iskaldt vann. Snitt bladselleri i tynne skiver, gjerne diagonalt. Drypp av artiskokkhjertene godt.
Bland asparges, artiskokkhjerter, bladselleri og mizuna og anrett det på et fat.
Ha de avkjølte rabarbra i en skål og hell dressingen over. Bland godt og smak til med salt og eventuelt litt mere mørk farin, alt etter hvor syrlige rabarbraene er.
Fordel forsiktig rabarbrablandingen over salaten

Mer info

Forfatter:
Kilde: Ukjent kilde
(Intern: 26209)
Kategori: Salat
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.