Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Salat av mizuna og arametang med bakt makrell




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3bunt(er)Mizuna
1stkagurk
1bunt(er)mynte
10grarametang
4stk filetmakrell
2feddhvitløk
1bunt(er)persille
1stksitron
1ssolivenolje
salt + hvit pepper

Rabarbra salsa:

6stang(stenger)rabarbra
2kvist(er)rosmarin kan utelates
Ca 2,5ssrå rørsukker
2ssrødvinseddik med bringebær


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Salat av mizuna og arametang med bakt makrell med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier71,55313,48Kcal
Protein7,3432,16gram
Karbohydrat3,6115,82gram
Kostfiber1,687,36gram
Fett2,7111,87gram
Mettet fett0,552,41gram
Salt0,080,34gram
Pris på oppskriftenKr 9,86Kr 43,20Kroner
Hele oppskriften veier1 753 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Snitt rabarbraene i stykker på ca. 1 cm.
Ha dem i en gryte med rosmarinstilker og sukker. Legg et lokk på og la sukkeret koke ut over svak varme. Rør ikke for mye.
Smak til med eddik.
Fjern rosmarinstilkene og la salsaen kjøle ned. Bløt arametangen i vann natten over.

Bakt makrell:
Del hver makrellfilet i 3.
ha dem i et ildfast fat, som er smurt med olivenolje. Dryss med salt og pepper.
Hakk hvitløk og persille fint og ha det oven på fisken. Skjær sitronen i tynne skiver og fordel skivene ovenpå. Bak fisken i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter. La fisken kjøle ned litt.

Salat:
Høvl agurken til spon med en ostehøvel eller potetskrelelr. Plukk myntebladene fra stilkene.
Bland mizuna med mynteblader, avdryppet tang og agurkspon. Anrett på middagstallerkener.
Ha en liten håndfull av salatblandingen på tallerkenene og drypp med litt rabarbrasalsa.
Ha resten av salaten over, topp den godt opp. Fordel makrellstykkene med sitronskiver på rundt om salaten og drypp igjen med rabarbrasalsa. Server grovt brød til salaten.

Tips:
I stedet for makrell kan der anvendes filet av horngjel eller sild.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Ukjent kilde
(Intern: 26195)
Kategori: Smårett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kveldsmåltid med røykt makrell.Kveldsmåltid med røykt makrell.
Denne retten har 258,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Frittata med peppermakrell.Frittata med peppermakrell.
Denne retten har 226,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Piroger med makrell.Piroger med makrell.
Denne retten har 312,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Makrell i lompe.Makrell i lompe.
Denne retten har 132,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.