Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Salat med reinsdyrtunge




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 3,5stkferske reinsdyrtunger
kokte nypoteter eller mandelpoteter
salatblader fra rødbeter
alfalfa-spirer

Urtedressing:

1,5dlseterrømme
1ssfinhakket sitrontimian
1ssfinhakket peppermynte
1ssgressløk, finhakket
2sssitronsaft
1dashsalt
1dashnykvernet pepper

Vinaigrette:

2dlbladpersille
1dlolivenolje
2ssbalsamicoeddik


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Salat med reinsdyrtunge med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier308,16794,44Kcal
Protein9,6824,96gram
Karbohydrat0,922,37gram
Kostfiber0,310,80gram
Fett29,4675,95gram
Mettet fett6,7117,30gram
Salt0,270,69gram
Pris på oppskriftenKr 13,56Kr 34,96Kroner
Hele oppskriften veier1 031 gr totalt gram

Fremgangsmåte:



Skyll tungene godt i rennende kaldt vann. Legg dem i lettsaltet vann, og kok dem i ca 1,5 time. Tungene er ferdige når skinnet får bobler.

Rens tungene mens de ligger i vannet. Avkjøl og skjær dem i fine, tynne skiver. Kok potetene.

Bland rømme med urtene til dressingen. Smak til med sitron, salt og pepper.

Vask rødbetbladene godt, og vend dem i urtedressingen sammen med alfalfa-spirene.

Forvell bladpersillen til vinaigretten i lettsaltet vann. Avkjøl og kjør sammen med olivenolje i en kjøkkenmaskin. Sil blandingen gjennom et kjøkkenhåndkle, og bland sammen med balsamico.

Rull kjøttskivene rundt salaten med urtedressingen. Anrett på tallerkner med nykokte poteter, og drypp vinaigretten over.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10738)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Salat
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Viltsalat med plommer.Viltsalat med plommer.
Denne retten har 146,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.