Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Saltet elgrull




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgrull av elg

Saltlake:

1litervann
2dlsalt, grovt
1sssukker
1tssalpeterIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
vann
6porsjon(er)potetmos


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Saltet elgrull med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier54,22311,77Kcal
Protein6,8639,45gram
Karbohydrat4,2724,55gram
Kostfiber0,352,01gram
Fett1,005,75gram
Mettet fett0,362,07gram
Salt6,7338,69gram
Pris på oppskriftenKr 8,29Kr 47,67Kroner
Hele oppskriften veier3 450 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bland ingrediensene til saltlaken i en kjele. Kok opp og sett det til avkjøling. Legg rullen i en bolle, krukke eller lignende. Hell over laken som må dekke kjøttet. Oppbevares kaldt, gjerne i kjøleskap, i 4-5 dager.

Ta opp den saltede rullen. Skyll den raskt under kaldt vann. Legg den i en kjele hvor den akkurat får plass. Hell over så mye kaldt vann at det står litt over rullen. La det syde under lokk i ca 1 time. Hell av vannet. Legg på lokk igjen og sett kjelen på kjøkkenbenken. Etter ca 4 timer er rullen kald.

Rullen holder seg i kjøleskapet i ca 1 uke.

Serveres med potetmos, stuet spinat eller grønnkål. Rullen passer også fint til å skjære i strimler og blande i potetmos.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9925)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Elgkjøttkaker med rosenkål og steinsopp.Elgkjøttkaker med rosenkål og steinsopp.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Surstek av elg til jul.Surstek av elg til jul.
Denne retten har 74,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.