Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Samisk rypegryte




Ingredienser



Annonse


Fremgangsmåte:

«Det skal mye til for å mette en sulten mann,» heter det i et gammelt ordspråk, men en rype per spisegjest høres litt drøyt ut for meg. Likevel er det slik det skal beregnes, ifølge en som kjenner samenes appetitt etter en lang dag på jakt eller i reinskogen.

Lag en kraftig brun saus av smør, mel og kjøttkraft hvis du har. La sausen koke under omrøring. Brun bryst, lår, hjerte, krås og lever av rypa i smør i stekepannen og legg det i sausen etter hvert som det blir ferdig. La alt trekke i ca. 15 minutter før du tilsetter litt rømme, smaker til med salt og har i litt blåbærsaft.

Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen Utgitt av Landbruksforlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Landbruksforlaget
(Intern: 18298)
Kategori: Gryterett
Land: Norge
Fylke: Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rypekylling i fløtesaus.Rypekylling i fløtesaus.
Denne retten har 199,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.