Samosa

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1pakkevårrullflak
vegetabilsk olje til frityrsteking

FYLL:

3stk storpoteter, kokt og grovhakket
0,75kopp(er)frosne erter, kokte og avrente
0,33kopp(er)maiskorn fra boks, uten væske
1tsmalt koriander
1tsmalt spisskummen
1tsamshur, (tørket mangopulver)Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1stk liteløk, finhakket
2stkgrønne chili, finhakket
2ssfinhakket koriander
2ssfinhakket mynte
1stksitron
1dashsalt
chilisaus til servering

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 30 stykker

Å lage tradisjonell samosadeig er en tidkrevende prosess, men det går like greit å bruke vårrullflak, som kjøpes i kinabutikker. Husk at deigen må tines og legges i et fuktig håndkle. Samosa kan fryses både før og etter frityrsteking.

Ha potet, erter, mais, malt koriander, spisskummen, amshur, løk, chili, frisk koriander, mynte, sitronsaft og salt i en stor bolle og rør alt godt sammen. Smak til med mer sitronsaft og salt om nødvendig.

Ta en teskje med blandingen på et vårrullflak. Fold deigen diagonalt og lag en lukket trekant. Fukt enden av deigen med litt vann og press sammen.

Varm oljen til denne indiske retten i en frityrgryte. Stek samosaene i omganger, snu dem ofte, til de er gylne og sprø. Ta dem opp med en hullsleiv og tørk på husholdningspapir. Serveres varme med chilisaus.

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 99,29 Kcal
Protein 3,05 g
Fett 1,15 g
Karbo 18,04 g
Pris 4,28.- kr

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 26770 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3,3 poeng totalt (av max 6) fra 18 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 6378)

Ekstra info

Kategori: Smårett
Diett/allergi: Veganer
Land: India
Nasjonal/tradisjonsrett Oppskriften er middels vanskelig å tilberede



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!