Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Samosa

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 3,4 poeng. 3,4 poeng (av max 6) i snitt fra 17 lesere
Oppskriften har hatt 25530 lesere! 25530 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:
Samosa har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 99,29 Kcal ......Protein: 3,05 gram ......Fett: 1,15 gram ......Mettet fett: 0,23 gram
Karbohydrater: 18,04 gram ......Kostfiber: 2,29 gram .....Natrium: 118,93 mg .......Pris: 4,28 .- kr

Ingredienser

Porsjoner
1pakkevårrullflak
vegetabilsk olje til frityrsteking

FYLL:

3stk storpoteter, kokt og grovhakket
0,75kopp(er)frosne erter, kokte og avrente
0,33kopp(er)maiskorn fra boks, uten væske
1tsmalt koriander
1tsmalt spisskummen
1tsamshur, (tørket mangopulver)Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1stk liteløk, finhakket
2stkgrønne chili, finhakket
2ssfinhakket koriander
2ssfinhakket mynte
1stksitron
1dashsalt
chilisaus til servering
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Smårett
Diett/allergi: Veganer
Land: India
Nasjonal/tradisjonsrett

Anbefalt vin


Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 30 stykker

Å lage tradisjonell samosadeig er en tidkrevende prosess, men det går like greit å bruke vårrullflak, som kjøpes i kinabutikker. Husk at deigen må tines og legges i et fuktig håndkle. Samosa kan fryses både før og etter frityrsteking.

Ha potet, erter, mais, malt koriander, spisskummen, amshur, løk, chili, frisk koriander, mynte, sitronsaft og salt i en stor bolle og rør alt godt sammen. Smak til med mer sitronsaft og salt om nødvendig.

Ta en teskje med blandingen på et vårrullflak. Fold deigen diagonalt og lag en lukket trekant. Fukt enden av deigen med litt vann og press sammen.

Varm oljen til denne indiske retten i en frityrgryte. Stek samosaene i omganger, snu dem ofte, til de er gylne og sprø. Ta dem opp med en hullsleiv og tørk på husholdningspapir. Serveres varme med chilisaus.


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 99,29972,4748,6 %
Fett: 1,1511,26 gr16,1 %Fett10,42 %
Protein: 3,0529,87 gr59,7 %Protein12,28 %
Karbo: 18,04176,69 gr58,9 %Karbo72,67 %
Fiber: 2,2922,43 gr74,8 %Fiber4,61 %
Mettet fett: 0,232,25 gr11,3 %
Salt: 0,302,91 gr58,2 %
Hele oppskriften veier 979,42 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.4,28 .-
Pris 1 porsjonerKr. 41,92 .-Se din tallerken
Pris pr stykkerKr 1,40.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Lett pitapizza hos oss.Les mer om Fylte våragurker hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:6378



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen

Last ned RSS feed med siste oppskrifter og ingredienser