Aktuelt akkurat nå!
Smoothies...Rabarbra...Grillmat...
Liker du denne oppskriften? Del den med andre!

Samosa

Bilde av Samosa.
Fotograf: Knut Pettersen

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1pakkevårrullflak
vegetabilsk olje til frityrsteking

FYLL:

3stk storpoteter, kokt og grovhakket
0,75kopp(er)frosne erter, kokte og avrente
0,33kopp(er)maiskorn fra boks, uten væske
1tsmalt koriander
1tsmalt spisskummen
1tsamshur, (tørket mangopulver)Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1stk liteløk, finhakket
2stkgrønne chili, finhakket
2ssfinhakket koriander
2ssfinhakket mynte
1stksitron
1dashsalt
chilisaus til servering

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 96,69 Kcal
Protein 3,12 g
Fett 0,73 g
Karbo 18,04 g
Pris 4,28.- kr

Vi har prøvd oss på denne indiske retten med veldig bra resultat, og den er ikke så vanskelig. Vi brukte bare ferdige vårrullflak som man får kjøpt overalt. Noe jeg fikk prøve da vi lagde denne sammen med annen mat, er å dyppe samosaen i soyasaus istedenfor chilisaus. Faktisk noe som undertegnede likte best.
Nå er og denne i utgangspunktet vegetar, men det er vel ikke noe galt i å legge for eksempel kylling eller svinekjøtt i fyllet.

Fremgangsmåten:

1 porsjon gir ca 30 stykker

Å lage tradisjonell samosadeig er en tidkrevende prosess, men det går like greit å bruke vårrullflak, som kjøpes i kinabutikker. Husk at deigen må tines og legges i et fuktig håndkle. Samosa kan fryses både før og etter frityrsteking.

Ha potet, erter, mais, malt koriander, spisskummen, amshur, løk, chili, frisk koriander, mynte, sitronsaft og salt i en stor bolle og rør alt godt sammen. Smak til med mer sitronsaft og salt om nødvendig.

Ta en teskje med blandingen på et vårrullflak. Fold deigen diagonalt og lag en lukket trekant. Fukt enden av deigen med litt vann og press sammen.

Varm oljen til denne indiske retten i en frityrgryte. Stek samosaene i omganger, snu dem ofte, til de er gylne og sprø. Ta dem opp med en hullsleiv og tørk på husholdningspapir. Serveres varme med chilisaus.



Tjenester








Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Ekstra info

Kategori: Smårett
Diett/allergi: Veganer
Land: India
Nasjonal/tradisjonsrett
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 28295 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3,3 poeng totalt (av max 6) fra 18 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 6378)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!