Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sandskjell i hvitvin (Amêijoas à Bulhão Pato)




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1dlolivenolje
5feddhvitløk, finhakket
1knivsoddknust, tørket chili eller kajenne
1ssfint brødrasp, ristet
1,3kgsmå sandskjell, godt skrubbet
1,25dlhvitvin, tørr
2,5dlvann
0,5dlbladpersille, hakket
0,5dlkoriander, frisk finhakket


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Gluten
Spor-av-melk
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Sandskjell i hvitvin (Amêijoas à Bulhão Pato) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier130,55280,42Kcal
Protein4,6810,05gram
Karbohydrat0,661,42gram
Kostfiber0,130,28gram
Fett11,0323,69gram
Mettet fett1,613,46gram
Alkohol1,38 %
Salt0,621,34gram
Pris på oppskriftenKr 5,27Kr 11,32Kroner
Hele oppskriften veier859 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Denne portugisiske retten har navn etter 1800-tallsdikteren Bulhão Pato fra Lisboa. Han var en velkjent gourmet og denne retten er i dag en populær forrett i hovedstadens mange tascas og restaurantes tìpicos.

Varm olivenoljen i en stor traktørpanne på middels varme. Ha i hvitløk, chiliflakene og brødraspet og stek det i ca 5 minutter, til det er mykt og blekgyllent.

Ha i skjell, vin og vann, legg på lokk og la det koke til skjellene åpner seg etter 5-8 minutter, avhengig av størrelsen på skjellene. Kast skjell som ikke åpner seg.

Fordel skjellene og kraften i varme suppetallerkener. Dryss persille og koriander over, og server med en gang.

Server med varmt brød med sprø skorpe, som du bruker til å suge opp den deilige kraften.

Hvis du bruker skjell med sand i, skal du legge dem i en stor balje med så mye saltvann at det står over skjellene, og la de stå i 2 timer. Rør rundt av og til, så skiller de ut sanden. La skjellene renne av og kast skjell som er åpne eller ødelagte, før du koker dem.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6539)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Land: Portugal
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kamskjell med vårløk.Kamskjell med vårløk.
Denne retten har 177,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.