Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sandskjell med pølser og tomater




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2ssolivenolje
3stkløk, skåret i tynne skiver
4feddhvitløkfedd, finhakket
Ca 1,5tstørket rød chili eller 2 ferske chilier, finhakket
1stklaurbærblad, revet i biter
125grpresunto eller prosciutto, i terninger
125grlinguica eller chourico, uten skinn, smuldret opp
2,5dlhvitvin, tørr
450grhakkede tomater i boks, inkludert kraften
1,5kgsmå sandskjell, evt hjerteskjell, godt skrubbet
1,25dlbladpersille, hakket
nymalt pepper
sitronbåter


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Spor-av-melk
Spor-av-sennep
Spor-av-skalldyr
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Sandskjell med pølser og tomater med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier90,21391,49Kcal
Protein6,8529,73gram
Karbohydrat2,4010,42gram
Kostfiber0,934,04gram
Fett4,6420,14gram
Mettet fett1,375,95gram
Alkohol1,37 %
Salt1,175,09gram
Pris på oppskriftenKr 8,73Kr 37,89Kroner
Hele oppskriften veier1 736 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

(Amêijoas na cataplana)

Varm olivenoljen i en stor stekepanne på middels varme. Ha i løken og fres den i ca 8 minutter, til den er mør. Ha i hvitløk og knust chili og la det frese til det er mykt, ca 3 minutter til.

Tilsett laurbærblad, skinke, pølse, vin, tomater og de friske chiliene. La det småkoke i 10 minutter.

Ha i skjellene med den hengslede siden ned. Kast alle som er åpne eller ødelagt. Legg lokket på cataplanaen og la skjellene koke i 3-5 minutter, til de er åpne.

Øs skjellene og kraften opp i varme boller. Kast alle skjell som ikke har åpnet seg. Dryss persille og rikelig med nymalt pepper over. Server gjerne med sitronbåter. Server skjellene i lave boller, enten øst opp over kokte poteter i båter eller med mengder av landbrød til.

En cataplana er en skjellformet kjele med hengslet lokk, typisk for Algarve. Den brukes på komfyren og kan snus, slik at innholdet blir jevnt stekt. I Portugal kan du kjøpe en cataplana i spesialforretninger med kjøkkenutstyr, men retten kan også lages i en stekepanne med høye kanter og tettsluttende lokk.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6550)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Portugal
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.