Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sashimi av ørret med ponzusaus



Sashimi av ørret med ponzusaus oppskrift.
Fotograf: Tom Haga
I Japan bruker de gjerne ponzusaus til sashimi. Med denne oppskriften kan du velge å lage sausen selv, eller kjøpe den ferdig på butikken.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
250grørretfilet
100grcantaloupe-melon
2ssolivenolje
1tssukker
0,5tssalt
0,25tspepper

Ponzusaus

1ssingefær, frisk
0,5stkchili, rød
2sskjørvel, frisk
2feddhvitløk
1dlsoyasaus
0,5dllimesaft


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Soya
Spor-av-Peanøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Sashimi av ørret med ponzusaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier140,61198,35Kcal
Protein9,3513,19gram
Karbohydrat6,829,62gram
Kostfiber0,300,42gram
Fett8,3711,81gram
Mettet fett1,442,03gram
Salt3,855,43gram
Pris på oppskriftenKr 10,35Kr 14,60Kroner
Hele oppskriften veier564 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær ørreten i tynne skiver og legg disse på et fat. Skjær melon i fine terninger.
Bland sammen olivenolje, sukker, salt og pepper, og vend inn melonterningene. Dryss melonterningene over ørretskivene.

Ponzusaus
Finhakk ingefær, chili, kjørvel og hvitløk.
Bland alle ingrediensene til sausen sammen og la den stå i kjøleskapet til servering. Sil blandingen og server i en skål.
Sausen kan oppbevares i 1 uke i kjøleskap.
Du får også kjøpt ferdig ponzusaus på butikken.
Server ørreten og melonen med litt ponzusaus dryppet over, med resten av sausen ved siden av som dipp.

Tips:
Cantaloupe-melon kan byttes med en annen søt melon. Og om du ønsker kan du bruke en melonskje for å få runde melonkuler.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 30355)
Tilberedningstid: 40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Sushi
Land: Japan

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sashimi (Sushi).Sashimi (Sushi).
Denne retten har 130,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sashimi av ørret med ponzusaus.Sashimi av ørret med ponzusaus.
Denne retten har 140,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nigri-sushi.Nigri-sushi.
Denne retten har 168,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sushiruller.Sushiruller.
Denne retten har 110,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.