Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Saupsuppe



Saupsuppe oppskrift.
Fotograf: Melk.no
Saupen og kalt kjernemelk er den melken du får når du kinner melk til smør. Denne melken er super å bruke til suppe, den er full av næringsstoffet og har en fantastisk smak.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3sshvetemel
1literkjernemelk (saup)
0,5dlkremfløte
3ssrosiner
2sssukker
2tsvaniljesukker


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Saupsuppe med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier77,95224,59Kcal
Protein3,399,77gram
Karbohydrat11,2632,44gram
Kostfiber0,180,52gram
Fett2,116,08gram
Mettet fett1,363,92gram
Salt0,100,28gram
Pris på oppskriftenKr 1,93Kr 5,56Kroner
Hele oppskriften veier1 153 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ha hvetemelet og 2 dl Saup i en kjele, og rør det ut for å unngå klumper.
Spe på med resten av saupen, fløte og rosiner. Kok opp og la det småkoke 10-15 minutter. Smak til med sukker og litt vaniljesukker.
Hvis du vil ha en søt suppe må du sukre godt, hvis du vil ha den syrlig og frisk sukrer du mindre.

Saup er den vesken som er tilbake når du har kinnet smør til rømme. Det vil si, for å få rømme må du først ha fløte. For å få fløte må du separere helmelk noe som gir skummet melk og fløte. Når fløten blir syrnet er det rømme. Når rømme kinnes til smør får vi kjernemelk som biprodukt eller saup. Saup var det vanlig å bruke før når en hadde kuer på gården. Nå er det mulig å kjøpe saup av men nå som kjernemelk.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 26961)
Tilberedningstid: 20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Suppe
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Surmelksuppe 2.Surmelksuppe 2.
Denne retten har 114,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bestemorsuppe.Bestemorsuppe.
Denne retten har 116,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Saupsuppe.Saupsuppe.
Denne retten har 77,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Melkesuppe/ Doktorsuppe.Melkesuppe/ Doktorsuppe.
Denne retten har 128,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.