Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Saupsuppe 3




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1litersaup (surmjølk)
6dlsøtmjølk
1dlkveitemjøl
1,5dlrosiner
sukker etter smak


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Saupsuppe 3 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier81,44236,85Kcal
Protein3,5410,30gram
Karbohydrat9,2927,02gram
Kostfiber0,300,87gram
Fett3,289,54gram
Mettet fett2,126,17gram
Salt0,090,26gram
Pris på oppskriftenKr 1,83Kr 5,32Kroner
Hele oppskriften veier1 745 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bland saman saup og mjølk og rør i mjøl medan det er kaldt. Ha i rosiner. Kok opp og la suppa koka ca. 5 min. Ha i sukker. Til finbruk kunne ein ha i 11/2 dl fløyte, lett vispa opp. Suppa skal serverast varm.

Saupsuppe vart ofte bruka attåt salt mat. Kanskje var det meir vanleg før med suppe attåt hovudretten også til kvardags enn det er no. Kanskje for å «spe på» hovudretten, som ein då kunne ha litt mindre av. Til søndag vart det gjerne bruka frukt- og saftsuppe. Dessert var mindre vanleg.
Ofte hadde dei faste supper til dei ulike rettane, til dømes saupsuppe til steikt flesk og sild, risengrynsuppe til kokt fisk og liknande.

Hentet fra Vestlandsmat av Solfrid Rørlien Saue. Utgitt med tillatelse fra Det Norske Samlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Det norske Samlaget
(Intern: 18236)
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Saupsuppe.Saupsuppe.
Denne retten har 77,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Melkesuppe/ Doktorsuppe.Melkesuppe/ Doktorsuppe.
Denne retten har 128,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Surmelksuppe 2.Surmelksuppe 2.
Denne retten har 114,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bestemorsuppe.Bestemorsuppe.
Denne retten har 116,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.