Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Scampi med sterk saus (Camarão com piri-piri)




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgscampi, uten skall og tarm
1feddhvitløk, finhakket
2stksmå friske chilier, finhakket eller 1 kajenne
1dlolivenolje
1dashsalt
sitronbåter
landbrød

PIRI-PIRI SAUS:

50grfrisk, rød chili, grovhakket
4feddhvitløkfedd, finhakket
1tssalt
2dlolivenolje
0,5dlhvitvinseddik


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Scampi med sterk saus (Camarão com piri-piri) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier370,06695,90Kcal
Protein10,6520,03gram
Karbohydrat0,901,69gram
Kostfiber0,200,38gram
Fett35,9467,59gram
Mettet fett5,039,46gram
Salt1,713,21gram
Pris på oppskriftenKr 10,88Kr 20,46Kroner
Hele oppskriften veier752 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Start med sausen: Ha chili, hvitløk, salt, olivenolje og eddik i et glass med tett lokk. Rist godt og la sausen hvile i kjøleskapet ca 1 uke før den brukes. Dette skal bli ca 3 ¾ dl. Rist godt før bruk.

Du kommer ikke til å trenge alt, men resten kan du oppbevare i inntil 2 måneder.

Støt hvitløk og chili eller kajenne til en pasta i morter. Rør inn olivenolje. Gni denne blandingen på scampiene, legg dem i en bolle, legg på lokk og sett bollen i kjøleskapet ca 4 timer.

Skru på stekeovnsgrillen eller tenn opp i trekullgrillen. Ta scampiene opp av marinaden. Ta vare på resten av marinaden. Tre scampiene på spidd slik at spiddet går gjennom hver scampi på to steder, ved halen og hodet. Dryss salt over.

Grillstek spiddene i 5-6 minutter til sammen, snu dem en gang og pensle dem med marinade, til scampiene er ugjennomsiktige.

Legg spiddene på et fat og pynt med sitronbåter. Server brød og piri-piri-saus ved siden av, til å dyppe i.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6551)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Grillmat
Land: Portugal
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.