Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Seilaks




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grseifilet
1dashsalt
2ssrøksyreIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2tshummerfargeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1litervann
soyaolje


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Spor-av-egg
Spor-av-gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Seilaks med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier44,97675,00Kcal
Protein5,0075,05gram
Karbohydrat3,9058,54gram
Kostfiber0,507,51gram
Fett0,9313,96gram
Mettet fett0,233,45gram
Salt0,192,79gram
Pris på oppskriftenKr 2,29Kr 34,37Kroner
Hele oppskriften veier1 501 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Tørsalt seifileten på et brett og la den stå kaldt i 2-3 døgn.

Vask saltet av og tørk fisken godt. Skjær fileten i tynne skiver på tvers av fiskekjøttet.

Skivene legges natten over i en blanding av røksyre, hummerfarge og vann. Ta skivene opp med hullsleiv, legg dem på rist og la dem renne godt av.

Skivene fylles på glass og soyaolje helles over. Dersom en skal lagre seilaksen lenge, bør soyaolje byttes ut med renset parafin. Da vil seilaksen være mindre utsatt for harskne.

Hummerfarge er ulovlig i omsetning, men erstattes med Seilaksfarge. Dette kan evt bestilles gjennom ditt lokale apotek. Dosering er 60-100 ml pr liter vann og seilaksfarge består av bla E 110 (Paraoransje) og E 124 (Nykockin ). Disse stoffene blir og bla brukt i enkelte kaviarprodukter og kan fremkalle allergiske reaksjoner.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11348)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.