Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Seisuppe med skalldyr



Seisuppe med skalldyr oppskrift.
Fotograf: Kristin&Vibeke
Ingenting varmer som en god fiskesuppe. Denne oppskriften er med sei, blåskjell og reker, og har et hint av sursøt smak. Med godt brød er retten komplett.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400grseifilet, uten skinn og bein
300grblåskjell
200grreker, uten skall
2stkgulrot
1stkpurre
4dlhvitvin
2sssmør
2sshvetemel
2literfiskekraft
50grgresskar, syltet
2ssgressløk, frisk
3dlmatfløte
1sseddik
1sssukker
1dashsalt

Tilbehør

brød


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Fisk
Gluten
Melk
Skalldyr
Spor-av-egg
Spor-av-gluten
Spor-av-skalldyr
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Seisuppe med skalldyr med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier67,54686,63Kcal
Protein4,8849,61gram
Karbohydrat2,7427,86gram
Kostfiber0,383,86gram
Fett3,3133,65gram
Mettet fett1,7217,49gram
Alkohol0,93 %
Salt0,464,66gram
Pris på oppskriftenKr 5,01Kr 50,93Kroner
Hele oppskriften veier4 067 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær sei, gulrot og purre i terninger.
Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell. Damp blåskjellene i litt av hvitvinen til skjellene åpner seg, ca. 3 minutter. Sil av kraften og sett den til side.
Ta skjellmaten ut av nesten alle skjellene, men la noen være igjen i skjellene som pynt. Smelt smør i en kasserolle og rør inn hvetemel.
Spe med kraften fra blåskjellene, fiskekraft og resten av hvitvinen, og kok la suppen koke inn noe.
Ha sei, gulrot, purre, syltet gresskar og finhakket gressløk i suppen, kok opp og la trekke til seien er kokt, ca. 2 minutter.
Ha i matfløte og smak til med eddik, sukker og ev. salt, den skal smake svakt sursøtt. Varm opp til kokepunktet og ha i blåskjell og reker.
La stå til blåskjell og reker er varme, ca. 1 minutt.
Server suppen med brød ved siden av.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 31115)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Suppe

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Seisuppe med skalldyr.Seisuppe med skalldyr.
Denne retten har 67,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tom yam pla med fløte.Tom yam pla med fløte.
Denne retten har 112,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Thai fiskesuppe med fløte og sei.Thai fiskesuppe med fløte og sei.
Denne retten har 106,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Østeninspirert seisuppe.Østeninspirert seisuppe.
Denne retten har 144,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt sei med kald agurksuppe.Stekt sei med kald agurksuppe.
Denne retten har 83,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svensk gul fiskesuppe.Svensk gul fiskesuppe.
Denne retten har 77,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fiskesuppe av sei med kokosmelk og sopp.Fiskesuppe av sei med kokosmelk og sopp.
Denne retten har 104,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sei- og gulrotsuppe.Sei- og gulrotsuppe.
Denne retten har 83,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.