Sellerigodt


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
Ca 600grknollselleri,
1stkløk,
200grsjampinjonger,
Ca 1,5sssmør,
1,5sshvetemel,
Ca 1,75dlkokevann fra selleri,
1tsbuljongpulver,
Ca 1,5ssrømme eller fløte (kan evt. sløyfes),
1krmpepper
1tsbasilikum (rosmarin eller timian),
Ca 2,5stktomater,
Ca 1dlrevet hvit ost


Fremgangsmåte:

Varm ovnen til 250 C.
Rens og skjær selleri i skiver og kok dem nesten møre i lettsaltet vann. (Ta vare på 2 dl av kokevannet.) Rens og finhakk løk og skjær sopp i skiver. Fres løk og sopp i smør. Dryss over hvetemel og spe med kokevann fra selleri. Ha i buljongpulver, rømme/fløte og krydder. Kok opp og la sausen trekke 5 minutter. Smak til med salt og krydder.

Skjær tomatene i biter og bland dem i stuingen. Legg godt avrent selleriskiver på et ildfast fat og hell stuingen over. Dryss over revet, hvit ost og gratiner i stekeovn i 10 - 12 minutter.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 19987)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 62,72 Kcal
Protein 2,29 g
Fett 3,9 g
Karbo 3,66 g
Pris 4,21.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!