Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Semmelknoedel




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
300grgammelt hvitt brød
60grmeierismør
1,5dlhelmelk
3stkegg
1tspersille, hakket
1dashsalt
muskat
1stk liteløk
1tssmør
1sshvetemel eller nok til at du kan forme baller.


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Semmelknoedel med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier223,84340,20Kcal
Protein7,0410,70gram
Karbohydrat23,2635,35gram
Kostfiber1,281,95gram
Fett11,1216,90gram
Mettet fett6,049,18gram
Salt0,701,06gram
Pris på oppskriftenKr 3,33Kr 5,06Kroner
Hele oppskriften veier760 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kutt brødet i små biter og surr det lett i smør. Pisk eggene med melken og dekk brødet. Tilsett persille, salt og muskat. Surr den hakkede løken i en annen panne til den er gylden og tilsett den til blandingen. Bland godt og la det hvile i ca 30 minutter. Tilsett melet og rør det godt inn. Form runde baller(knoedl).

Ha så Knoedl i kokende saltet vann, og la vannet holde seg under kokepunktet, ellers går de i stykker. Kokes i ca 20 minutter alt etter størrelse.

Er mest brukt som tilbehør til kjøttretter, men kan og lages som hovedrett.

Variasjoner: Tilsett ca 300 g ost i deigen, eller 200 g bacon i små biter, eller 200 g skinke i små biter.
Kan og serveres i tomatsaus.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 17284)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Tyskland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.