Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sigdalskling




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
600grsmør
900grhvetemel
3litermelk
6dlseterrømme
6stkeggeplommer
4stkeggehviter
500grhvetemel til knaing
mel til utbaking

Smøring:

500grsmør
500grMargarin
1kgsukker


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Sigdalskling med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier312,3124 441,38Kcal
Protein3,96309,91gram
Karbohydrat27,622 161,54gram
Kostfiber0,6147,74gram
Fett20,531 606,68gram
Mettet fett11,02862,43gram
Salt0,3124,33gram
Pris på oppskriftenKr 2,77Kr 216,78Kroner
Hele oppskriften veier7 826 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en stor kjele og tilsett mel til en tykk jevning.

Varm opp melken til 37 C. Spe med den varme melken litt etter litt slik at det blir en røre uten klumper. Kok det hele i 3-4 minutter under omrøring til en tykk, seig grøt. Ha grøten i en bolle, og la den kjølne.

Ha rømme, eggeplommer og eggehviter i den kalde grøten. Dryss over hvetemel og dekk bollen med plast og et klede. Deigen skal stå natten over i kjøleskap.

Neste dag knas inn ca 500 g hvetemel, slik at deigen blir smidig å kjevle ut. Del deigen i to, og rull ut en pølse av den ene halvdelen. Den andre halvdelen ligger og hviler i kjøleskapet mens første halvparten bakes ut.

Deigpølsene deles i emner på ca 100 g. Emnene trykkes flate og runde før de blir lagt til hvile på melet brett i 60-90 minutter, før utkjevling.

Dekk bakebordet med et flanellslaken og så med et vanlig hvitt bomullslaken. Ha godt med mel på bakststedet før emnene kjevles ut til meget tynne leiver på ca 50 cm i diameter. De tynne leivene rulles opp på runde bakstepinner og rulles utover takken. Klingen stekes gyllenbrun på begge sider over sterk varme uten at klingen brennes.

Etter steking legges klingen i et dobbelt klede som består av et hvitt laken, flanellslaken og plast slik at klingen holder seg myk. Kledet må dekke klingen helt rundt.

Bland smør og margarin som holder romtemperatur, i en bolle til det blir glatt. Smør halvdelen av den lunkne klingen og strø godt med sukker på. Brett den andre halvdelen over, og klipp kanten fin. Hver klinge deles i fire snipper.

Klinge kan fryses når den er pakket lufttett i plast.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13182)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Buskerud
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Søte mørlefser.Søte mørlefser.
Denne retten har 316,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kling lefser.Kling lefser.
Denne retten har 258,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Storlefse/Grytlandslefse.Storlefse/Grytlandslefse.
Denne retten har 229,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hardangerlefse.Hardangerlefse.
Denne retten har 348,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløtlefser fra Løvøy.Bløtlefser fra Løvøy.
Denne retten har 279,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 57,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mor sine hardangerlefser.Mor sine hardangerlefser.
Denne retten har 314,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lefser 2.Lefser 2.
Denne retten har 425,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mine mørlefser.Mine mørlefser.
Denne retten har 299,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 51,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.