Sigdalskling

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
600grsmør
900grhvetemel
3litermelk
6dlseterrømme
6stkeggeplommer
4stkeggehviter
500grhvetemel til knaing
mel til utbaking

Smøring:

500grsmør
500grMargarin
1kgsukker

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 312,41 Kcal
Protein 3,97 g
Fett 20,55 g
Karbo 27,59 g
Pris 2,77.- kr

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en stor kjele og tilsett mel til en tykk jevning.

Varm opp melken til 37 C. Spe med den varme melken litt etter litt slik at det blir en røre uten klumper. Kok det hele i 3-4 minutter under omrøring til en tykk, seig grøt. Ha grøten i en bolle, og la den kjølne.

Ha rømme, eggeplommer og eggehviter i den kalde grøten. Dryss over hvetemel og dekk bollen med plast og et klede. Deigen skal stå natten over i kjøleskap.

Neste dag knas inn ca 500 g hvetemel, slik at deigen blir smidig å kjevle ut. Del deigen i to, og rull ut en pølse av den ene halvdelen. Den andre halvdelen ligger og hviler i kjøleskapet mens første halvparten bakes ut.

Deigpølsene deles i emner på ca 100 g. Emnene trykkes flate og runde før de blir lagt til hvile på melet brett i 60-90 minutter, før utkjevling.

Dekk bakebordet med et flanellslaken og så med et vanlig hvitt bomullslaken. Ha godt med mel på bakststedet før emnene kjevles ut til meget tynne leiver på ca 50 cm i diameter. De tynne leivene rulles opp på runde bakstepinner og rulles utover takken. Klingen stekes gyllenbrun på begge sider over sterk varme uten at klingen brennes.

Etter steking legges klingen i et dobbelt klede som består av et hvitt laken, flanellslaken og plast slik at klingen holder seg myk. Kledet må dekke klingen helt rundt.

Bland smør og margarin som holder romtemperatur, i en bolle til det blir glatt. Smør halvdelen av den lunkne klingen og strø godt med sukker på. Brett den andre halvdelen over, og klipp kanten fin. Hver klinge deles i fire snipper.

Klinge kan fryses når den er pakket lufttett i plast.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Buskerud
Nasjonal/tradisjonsrett
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 6731 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,2 poeng totalt (av max 6) fra 5 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 13182)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!