Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Siksuppe




Ingredienser

Sik


Annonse


Fremgangsmåte:

Sik, renses, fileteres og kokes. Det kokes kraft på avskjæret (hode, bein og skinn) i ca. 20 minutter ved svak varme. Smør smeltes i en kasserolle, mel tilsettes (blandingsforhold 1:1) og det spes med kokende melk under stadig omrøring til passe tykkelse. Finraspet løk, litt salt og pepper has også i suppen. Den får et godt oppkok før den slås over kokt sikfilet og kokte poteter som er lagt på en tallerken. Et dryss med gressløk setter en spiss på retten.

Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen Utgitt av Landbruksforlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Landbruksforlaget
(Intern: 18265)
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.