Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sildegryn / Grynsodd fra Ø. Rendal




Ingredienser

8 porsjoner

1 liten bolle bygg-gryn
1 bolle gule erter
3 - 4 l. kaldt vann
div. kjøttben, ferske og salte
gulrøtter
poteter
kål
purre
salt sild


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Fremgangsmåte:

Erter og gryn bløtes og kokes sammen med kjøttben til det hele er nesten gjennomkokt. Kjøttet skrapes av bena og tas med i suppa. Grønnsaker og poteter skjæres smått opp og kokes med de siste 10 - 15 min. Salt etter smak. Slik kan retten spises som grynsodd, men vil man sette en ekstra spiss på den, kan man legge en halv utvannet, renset spekesild i hver tallerken og øse rykende varm grynsodd over.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18066)
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.