Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sildegryn fra Tolga 7




Ingredienser



Annonse


Fremgangsmåte:

3 l. vann eller kraft - en kjøttknoke kan gjerne kokes med gryna
1 ½ dl. bygg-gryn - bløtes før koking
1 dyp tallerken poteter - skjæres i terninger
1 dyp tallerken grønnsaker - f. eks. grønnsaker, selleri, pastinakk m.m. skjæres i terninger, kokes med gryna når den er halvkokt.
1 dyp tallerken sild - utvannet, renset og oppskåret kokes med gryna de siste 2 - 3 min.
½ - 1 løk - mengde etter smak, grovhakkes og kokes de siste min.
Timian etter smak, kan sløyfes når man bruker løk.
Silda kan kokes med i hele fileter hvis man foretrekker det.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18065)
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.