Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sildegryn fra sunnhordaland




Ingredienser



Annonse


Fremgangsmåte:

200 g grøne erter - legg dei i vatn døgnet før
3 l vatn
100 g heile byggryn
Skal kokast i 1/2 time. Ha oppi 1 fleskeknoke. Kok vidare 1/2 time til.

Ha så oppi:
1 lita kålrot i terningar
1/2 l potetterningar
1 liten hakka lauk
Når alt dette er kokt, tilset ein 3 sild (storsild) i fine bitar, helst skinn- og beinfri. Skal trekkjast ferdig i ca. 10 min. Smak til med salt.

Hentet fra Vestlandsmat av Solfrid Rørlien Saue. Utgitt med tillatelse fra Det Norske Samlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Det norske Samlaget
(Intern: 18180)
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.