Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Silltårta



Silltårta oppskrift.
Fotograf: Eva Brænd
Silltårta er en svensk spesialitet. Denne oppskriften er lett å lage, smaker godt og ser flott ut på et festbord. Bunn og fyll kan lages dagen i forveien.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400grkryddersildfilet
8stkegg
350grrugbrød
1krmkarve
125grsmør
0,5stkrødløk
1kvist(er)dill, frisk
bakepapir
springform

Fyll

200grkremost, naturell
3dllettrømme
0,5tssukker
1tshvitvinseddik
1tssennep
1dldill, frisk
1dlgressløk, frisk
0,5tssalt
3stkgelatinplate
1dashpepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk
Sennep
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Silltårta med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier212,581 065,65Kcal
Protein7,6238,20gram
Karbohydrat9,8549,38gram
Kostfiber1,698,47gram
Fett15,4877,60gram
Mettet fett8,0140,15gram
Salt0,984,93gram
Pris på oppskriftenKr 9,46Kr 47,42Kroner
Hele oppskriften veier2 005 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte. Kok egg i 10 minutter og avkjøl i kaldt vann.
Skjær skorpene av rugbrødet og kjør i en foodprosessor til alt er finmost. Tilsett knust karve og mykt smør, og bland sammen til en fast deig.
Ha bakepapir i bunnen av en springform og smør kantene.
Trykk deigen sammen til en fast bunn i formen.

Fyll
Rør sammen kremost og lettrømme til en jevn masse, og tilsett sukker, hvitvinseddik og sennep. Vend inn hakket dill og gressløk, og smak til med salt og pepper.
Skjær halvparten av sild og egg i biter, og vend dem inn i røren. Ha gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter og klem ut vannet når de er myke. Løs opp gelatinen i et par spiseskjeer kokende vann og avkjøl.
Vend en spiseskje av fyllet inn i gelatinen, og vend gelatinblandingen inn i resten av fyllet med en slikkepott.
Hell fyllet jevnt over brødbunnen i formen, dekk til og sett kaldt til fyllet begynner å stivne, minimum 3 timer.
Skjær resten av sild i biter, egg i skiver og rødløk i tynne båter, og fordel over silltårtan rett før servering.
Server med dill på toppen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 31440)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Sverige

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Silltårta.Silltårta.
Denne retten har 212,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.