Singaporepakker

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
125grhvetemel
1stk storegg
1,5dlmelk
5ssmaisolje
250grkjøttdeig
1stkløk, hakket
2stkgulrøtter, revet
1stkpersillerot, revet
2tskarripulver
3tstomatpuré
2tsmaizena
1,5dlkjøttbuljong
1stk liteegg, pisket
vegetabilsk olje til frityrkoking
gulrotstrimler til pynt

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 155,29 Kcal
Protein 6,94 g
Fett 9,11 g
Karbo 10,72 g
Pris 4,26.- kr

Fremgangsmåte:

Sikt mel i en bolle. Lag en grop i midten og tilsett egget. Rør inn melken etter hvert og rør godt til det er jevnt. Rør inn 1,5 dl kaldt vann og rør til blandingen er jevn. Hell røren i en mugge.

Varm olje i en 15 - 17,5 cm stor stekepanne og hell av det overflødige. Hell litt røre i pannen og snu på den så røren fordeler seg jevnt utover. Stek til undersiden er gyllen og ta pannekaken ut av stekepannen (den andre siden skal ikke stekes). Stek resten av røren på samme måte. Ha litt olje i pannen hver gang du steker en ny pannekake. Det er røre til 8 stykker.

Varm opp 3 ss olje i en kjele. Tilsett kjøttdeig, løk, gulrøtter, persillerot og karripulver og la det småkoke i 5 minutter under stadig omrøring. Tilsett tomatpuré og bland godt. Bland maisennamelet med litt buljong. Ha resten av buljongen i kjelen og la det koke opp. Hell maisennablandingen i kjelen og la den koke i 2 min. under stadig omrøring. La blandingen småkoke videre i 10 min. Vent så til den blir helt kald.

Legg pannekakene på en arbeidsbenk med den stekte siden opp. Legg fyllet i en horisontal stripe tvers over pannekaken 4 cm fra kanten. Brett disse sidekantene over fyllet og brett deretter de andre sidene øverst og nederst over fyllet så det blir pakket inn. Pensle med pisket egg og sett pakkene kaldt 1 time.

Halvfyll en tykkbunnet gryte eller en frityrgryte med olje og varm opp til 190 C. Stek pakkene, 4 om gangen, i 2-3 minutter til de er gyllenbrune og gjennomvarme. La pakkene renne av seg på fettsugende papir og server dem varme pyntet med gulrotstrimler.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Smårett
Land: Ukjent-opprinnelse
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 1411 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 12663)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!