Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Siruptynnkake fra Rendalen




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2,5kgmargarin (smør)
0,5kgsmult
4litervatn
4,5kghvetemjøl
1kgrugmjøl

Smurning:

3literfløte
5kgsirup
kardemomme


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Siruptynnkake fra Rendalen med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier317,4564 982,02Kcal
Protein3,33681,65gram
Karbohydrat37,117 596,42gram
Kostfiber1,57321,38gram
Fett16,953 469,67gram
Mettet fett6,451 320,32gram
Salt0,1836,82gram
Pris på oppskriftenKr 2,57Kr 526,08Kroner
Hele oppskriften veier20 470 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Dette er store porsjoner. Varm opp vatnet (mjølka) ha i margarinen og smult og la det koke godt. Hell det kokede over mjølet og rør godt sammen. Rør deigen av og til før den blir kald. La den stå til neste dag eller til den er kald. Av deigen tar en små emner og baker tynn leiv. Legg på middels varm akke og stek den på den ene sida. Snu og smør kosse med en pensel på hele leiven, la den ligge litt, brett sammen og stek den ferdig. Tas av takka og skjæres opp i passe stykker.
Før i tida ble det brukt ”kussu” til å smøre utover kossa med. Det var en tjukk pinne kløvd i den ene enden, hvor en ren hvit klut ble festet.

Smurning
Varm opp fløten så sirupen blandes godt.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18120)
Kategori: Kaker
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Vørterkake 3.Vørterkake 3.
Denne retten har 240,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.