Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sitron is/sorbet




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
12stksitroner
250grsukker
5dlvann
1literhvitvin


Annonse


Næringsdeklarasjon for Sitron is/sorbet med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier67,31244,17Kcal
Protein0,471,70gram
Karbohydrat9,8135,59gram
Kostfiber1,114,03gram
Fett0,120,44gram
Mettet fett0,000,00gram
Alkohol3,27 %
Salt0,010,02gram
Pris på oppskriftenKr 5,64Kr 20,46Kroner
Hele oppskriften veier2 902 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Riv skallet av sitronene og pres ut saften. Ha skall og saft i en gryte sammen med sukker og vann. Varm opp mens du rører til sukkeret er smeltet. Kjøles ned før du tilsetter hvitvin. Rør godt og evt smak til med mer sukker.
Helles i former eller det du vil fryse den i. Rør med jevne mellomrom slik at den ikke blir flakete. Skal være grøtete. Det kan være litt styr med røringen, men det lønner seg. Man kan fryse den i en stor bolle og når den begynner å bli grøtete ta den over i porsjonsformer.

Serveres rett fra frysen med litt pynt. For eksempel mynteblad, sitrontwist og lignende.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 3130)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Iskrem/sorbet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.