Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sitron- og marengspai



Sitron- og marengspai oppskrift.
Fotograf: Kylling.no
Denne sitronpaien er en herlig opplevelse av søtt og syrlig, og passer like godt til kaffeslabberas som til festlige anledninger.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
125grsmør
4dlhvetemel
100grhasselnøtter, finhakket
1stkegg

Sitronkrem:

2stksitroner
4stkeggeplommer
2,5dlsukker
125grsmør

Marengs:

5stkeggehviter
3dlsukker
50grmandelflak


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Sitron- og marengspai med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier368,635 868,37733,55Kcal
Protein5,7391,2211,40gram
Karbohydrat40,18639,6479,96gram
Kostfiber1,7327,543,44gram
Fett20,17321,0940,14gram
Mettet fett9,20146,4618,31gram
Salt0,284,530,57gram
Pris på oppskriftenKr 3,80Kr 60,49Kr 7,56.-
Hele oppskriften veier1 592 totalt1 592 pr porsj199 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 stykker

Smuldre smør og mel med finhakkete hasselnøtter. Bland inn egget og sett deigen kjølig i ca. 30 minutter, Trykk deigen ut i en paiform.
Prikk paiskallet med en gaffel og forstek det ved 200 °C i ca. 10 minutter.

Vask sitronene godt, og riv skallet fint. Press ut saften og bland alt sammen med eggeplommer og sukker i en liten kjele. Smelt smøret og bland det inn i eggeblandingen. Varm blandingen over middels varme til den tykner. Pass på, den skal ikke koke! Hell kremen i det avkjølte paiskallet fordel den jevnt.
Stivpisk eggehvitene og dryss over sukkeret. Pisk videre til marengsen er stiv og blank. Bre marengsen forsiktig på toppen av sitronkremen og strø mandelflak på toppen.
Øk varmen i stekeovnen til 220 °C og stek paien i ca. 8-10 minutter til marengsen er gyllen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 25784)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sitron- og marengspai.Sitron- og marengspai.
Denne retten har 368,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.