Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sitronkrem med bringebær og krokanflak



Sitronkrem med bringebær og krokanflak oppskrift.
Fotograf: Mat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Lise''''''''s smarte Millenniums-krokanflak:

300grsukker
1dlvann
3stkstjerneanis
6stknelliker, hele
1dlmandler eller andre nøttekjerner

fikendessert:

6stkfiken, friske
1dlRødvin
1dlPortvin
1dlbringebærpure eller god saft
1stkstjerneanis, hel
1cmkanelstang eller 1 ts malt
4stknelliker, hele

Sitronkrem:

1,5dlsitronsaft
1,5dlsukker
4stkegg ( 200g)
125grSmør Usaltet, tine
3dlKremfløte, tine

Pynt:

Friske bær, f eks bringebær
Mynte eller melisse


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Sitronkrem med bringebær og krokanflak med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier250,411 245,58Kcal
Protein2,6513,18gram
Karbohydrat26,59132,26gram
Kostfiber0,854,23gram
Fett13,6968,10gram
Mettet fett7,5737,65gram
Alkohol1,22 %
Salt0,050,24gram
Pris på oppskriftenKr 6,47Kr 32,18Kroner
Hele oppskriften veier1 990 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ildfast form
I stekeovnen: 180*C, ca. 10 minutter

Alle elementene til denne lekre desserten kan lages ferdig i god tid. Det er imidlertid viktig at desserten arrangeres på tallerken like før servering.

Millenniumskrokan-flak:
Bland alt i en kjele og kok opp. La koke til alt er karamellisert. Ta av platen "nummeret" før du synes fargen er bra. Hell i så tynt lag som mulig på bakepapirkledd stekeplate. La stivne. Kjør så knekken i foddprocessor til fint pulver. Sikt pulveret i tynt lag rett på stekeovnesplate og la stive ved 250*C. Ha gjerne stekeovnsdøren på gløtt og følg med hele tiden. det går fort og karamellpulveret skal bare smelte ikke bli brunere. Avkjøl. Dette kan brekkes i lekre krokanflak og brukes som pynt på år 2000 flotte kaker og desserter. Lag gjerne stor porsjon krokan og mal det ferdig til pulver. Det kan oppbevares lenge i tett glass eller boks. De tynne krokanflakene bør lages etter hvert som de skal brukes.

Kokte fiken:
Ta stilkene av fikene og sett dem ved siden av hverandre i en ildfast form. Hell portvinsblandingen rundt og dekk med aluminiumsfolie. Bak fikene, avkjøl i kraften. Sil kraften. Den blir lekker saus.

Sitronkrem:
Visp sammen sitronsaft, sukker og egg i en kjele og kok opp under røring. Ta kjelen til side og visp inn smør i klatter. Avkjøl. Visp kremen og bland med sitronsmøret.
Legg 1 ½ fiken på hver tallerken. Legg på et flak krokan. Legg så på en skjefull sitronkrem. Legg et nytt krokanflak på toppen.
Legg friske bær rundt fikene. Hell sausen rundt like før servering. Pynt med et grønt blad.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Mat.no
(Intern: 2118968446)
Kategori: Dessert
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sitronkrem med bringebær og krokanflak.Sitronkrem med bringebær og krokanflak.
Denne retten har 250,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladepudding ferdig.Sjokoladepudding ferdig.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Russedessert 1.Russedessert 1.
Denne retten har 55,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.